Het bestuur van de stichting bestaat uit een team van vrijwilligers. De bestuursleden worden ondersteund door een aantal vrijwilligers, die in verschillende commissies de voorbereidingen voor de Bredase Singelloop voor hun rekening nemen.

De Stichting Bredase Singelloop heeft als doelstelling het aanzetten tot hardlopen en presteren in een gezellig en bourgondische omgeving, door het organiseren van het meest aantrekkelijke loopevenement van Nederland.

Het belang van sport voor individu en samenleving is groot. Sport biedt plezier en ontspanning en draagt bij aan de ontwikkeling van mensen.

Sporten is geestverruimend, verbetert het concentratievermogen, zelfdiscipline en biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen en onderhouden van sociale netwerken.

Kinderen die vaker sporten en bewegen lopen minder kans om (te) dik te worden, ouderen blijven langer fit en vitaal als ze er een actieve levensstijl op nahouden.

Stichting de Bredase Singelloop wil daar graag een bijdrage aan leveren door het stimuleren van een gezonde levensstijl. Wij willen dat realiseren door een platform te bieden aan sportend Breda en haar omgeving.

De AMGEN Singelloop Breda: waar sport en gezelligheid hand in hand gaan!

De Singelloop Breda. Die doen we samen.

Stichting De Bredase Singelloop organiseert jaarlijks een professioneel en internationaal hardloopevenement van allure, de AMGEN Singelloop Breda. Een stratenloop door het historisch centrum van Breda, langs de mooie singels en markante gebouwen en met de finish op de Grote Markt. De AMGEN Singelloop Breda vindt ieder jaar plaats op de 1e zondag in Oktober.

De AMGEN Singelloop Breda kent diverse onderdelen: 5 km en 10 km Walking & Wheeling, 5 km prestatieloop, 10 km prestatieloop, de halve marathon wedstrijd en prestatieloop en de familieloop.

Daarnaast wordt ook een Business Run georganiseerd waar het regionale bedrijfsleven deelneemt in teams op bovengenoemde onderdelen met uitzondering van de 10 km Walking & Wheeling.

De Bredase Singelloop is uitgegroeid tot het grootste eendaagse evenement van de stad Breda. Een fantastisch evenement dat zich heeft ontwikkeld tot een sportevenement met jaarlijks circa 20.000 deelnemers en 85.000 bezoekers en nog jaarlijks groeit.

De Singelloop Breda onderscheidt zich van alle andere lopen door de gezellige, vrolijke en bourgondische sfeer en ambiance, o.a. dankzij de vele bandjes, dweilorkesten, dj’s en sambabands langs het parcours.

Al in de jaren veertig van de vorige eeuw werd er hard gelopen over de Bredase singels. Maar na de wedstrijd in 1950 verdween de stratenloop uit Breda.

Vele jaren later werd er weer over de klinkers van Breda gelopen. Vanaf de atletiekbaan bij Sprint werd door het Mastbos (Bouvignedreef) een nieuw hardloopevenement georganiseerd over 10 Engelse Mijlen. Door een gebrek aan groei werd er gezocht naar een nieuw alternatief.

Een nieuwe stratenloop start in 1986

Onder invloed van de succesvolle stratenlopen in onder andere Den Haag, Amsterdam en Rotterdam wilde een groep initiatiefnemers de Bredase Singelloop in ere herstellen.

En zo werd in 1986 de eerste Singelloop Breda georganiseerd. In totaal 1.273 vrouwen en mannen kwamen in beweging op de halve marathon. En vanaf dat jaar werd een opwaartse lijn ingezet die tot vandaag voortduurt!

Willem Butz

Voorzitter Verstuur email

Jerica Langenberg

Penningmeester Verstuur email

Gerard Bosch

Secretaris Verstuur email

Ronald Harmsma

Wedstrijdsecretaris Verstuur email

Bart van Egeraat

Wedstrijdorganisatie & Westrijdleider Verstuur email

Brigitte van der Pluijm

Sponsoring Verstuur email

Oscar van Hees

Parkoers & Logistiek Verstuur email

Frans Jacobs

Topatleten & Atletencoördinator Verstuur email

Edwin Kuiper

Business Run Verstuur email

Olivier Stulemeijer

Communicatie & PR Verstuur email