AMPHIA EN DE SINGELLOOP WERKEN SAMEN AAN EEN VITAAL BREDA!

Home » Nieuws » AMPHIA EN DE SINGELLOOP WERKEN SAMEN AAN EEN VITAAL BREDA!

Al sinds 2004 doen honderden werknemers van Amphia mee aan de Bredase Singelloop. Ook dit jaar stonden er weer 270 medewerkers aan de start, om op een feestelijke manier bij te dragen aan een goede gezondheid en verbinding met elkaar en de stad. Om de samenwerking te continueren ondertekende Amphia opnieuw een 3-jarig contract met ons om zo de vitaliteit binnen, maar ook buiten het Amphia te stimuleren.

Tijdens het officiële onderteken moment gaf Christianne Lennards, vicevoorzitter Raad van Bestuur Amphia aan dat Vitaliteit en gezondheid zij als ziekenhuis heel belangrijk vinden. Niet alleen voor de medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers van Amphia, maar ook voor de inwoners van regio Breda.’’

Willem Butz, voorzitter stichting de Bredase Singelloop is blij met Amphia als vitaliteitspartner. “Deze samenwerking draagt bij aan onze ambitie om mensen te laten bewegen in een bourgondische omgeving. Bewegen creëert vitalere mensen die op hun beurt meer kunnen bijdragen aan hun omgeving, zodat we hier allemaal meer van kunnen genieten”.

Het is geweldig om naar een gezamenlijk doel te werken, maar naast de stimulatie om te (gaan) bewegen, legt Amphia ook steeds meer de focus op het belang van preventie.

MISSIE VAN EEN GEZONDE LEEFSTIJL

Amphia helpt patiënten om goed voor zichzelf te zorgen. Zij besteden aandacht aan een gezonde leefstijl en richt zich steeds meer op preventie. Mensen die gezond leven, kunnen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en hebben minder (medische) zorg nodig. En als iemand tóch naar het ziekenhuis moet, wordt er bekeken wat nodig is om ziekte zoveel mogelijk te voorkomen of minder ernstig te laten verlopen. Daarbij is leefstijl onderwerp van gesprek.
Bij een gezonde leefstijl hoort natuurlijk ook bewegen. Christianne: ‘’Als trotse vitaliteitspartner van de Singelloop dragen we dan ook graag bij aan de verbindende factor van dit bekende hardloopevenement, om mensen te stimuleren om te bewegen. Zo kunnen we samen Breda een vitale stad laten zijn.’’

PHOTEDby Edwin Wiekens – Bredase Singelloop 2023

Amphia deelnemers tijdens de Singelloop van 2023