GOEDE DOEL 2024: KINDERHULP

Home » Nieuws » GOEDE DOEL 2024: KINDERHULP

In 2024 zetten we Nationaal Fonds Kinderhulp extra in de spotlight als goede doel van de Bredase Singelloop. In de gemeente Breda groeien meer dan 3.000 kinderen in armoede op (cijfers CBS 2020). Kinderhulp is één van de organisaties die deze kinderen wil helpen, zodat zij net als ieder ander kind kunnen opgroeien zonder dat armoede hen belemmert. 

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij kunnen horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. 1 op de 12 kinderen tot 21 jaar in Nederland groeit echter op in armoede. Dat zijn ruim 315.000 kinderenén jongeren die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is.

Iets groots, of iets kleins
Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch die fiets, eens een zorgeloos dagje uit. Een opleiding, een warme winterjas, of tóch een cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Zodat ook zij erbij kunnen horen. Nu en in de toekomst.

Als anderen niet kunnen helpen
Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Met iets waar een kind behoefte aan heeft en altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener.

Kinderhulp helpt
Dankzij onze donateurs, sponsoren en partners hielpen we in 2022 maar liefst 116.734 keer een kind dat in armoede opgroeit.

Afbeelding: Het aantal toegekende aanvragen in 2022

Meer pret voor de kinderen in Breda!
In 2023 heeft Kinderhulp in de gemeente Breda, tot nu toe, al bijna 2.700 keer een kind/jongere geholpen met (een financiële bijdrage voor) kleding, een dagje uit en/of vakantie, kamerinrichting en zelfstandig wonen, fietsen, studiekosten en laptops, zwemlessen, speelgoed en overige aanvragen zoals geld voor een babyuitzet, bril of contactlenzen, een identiteitsbewijs, een Zomerpretpakket of een cadeau van de Sint. Ongeveer 1.200 van deze hulpvragen waren voor kinderen in de leeftijdscategorie 0-11 jaar en ongeveer 1.500 in de categorie 12-21 jaar.

Als deelnemer van de Bredase Singelloop kan jij direct van betekenis zijn voor kinderen in Breda die leven in armoede!